Fotobewerking

Het was weer zover, een paaskaartje maken. Al twee jaar dit idee in m’n hoofd, nu eindelijk uitgevoerd :-). 

M’n eerste fotomozaïek! Met alle foto’s van het 25-jarig huwelijksfeest van Harm en Gerdien. Ik heb het als kaart van 21 bij 15 cm naar ze toegestuurd, een jaar na het feest, waarbij ik ze feliciteerde met 26 jaar huwelijk. 

De bovenste foto gemaakt uit de twee foto’s die je er onder ziet. Eén foto gemaakt tijdens de zwangerschap en een foto gemaakt toen de baby 1 dag oud was. Van deze twee foto’s éen gemaakt, waardoor ze zwanger en wel, in de spiegel kijkt en zichzelf ziet met kind. Het was een bijzondere manier voor Louise om op Facebook op haar bedrijfspagina aan te kondigen dat haar kindje geboren was.

Na een fietstochtje met Daniel de foto’s gefotoshopt in allerlei dierenfiguren en hier een kussensloop van laten drukken. De verrukte blik van Daniel toen hij z’n kadootje kreeg zal ik niet snel meer vergeten.  Aan de Rabofietstocht voor de verenigingskassen was een fotowedstrijd gekoppeld met als thema: Een aandeel in elkaar. Helaas had ik met onderstaande creatie geen prijs; volgend jaar beter! Deze foto is afgedrukt en in een lijstje gedaan. Mooi kadootje voor ‘papa en mama’ die gaan trouwen.  Dat is natuurlijk niet leuk, als je na 12 ½ uur over de finish komt van een hele triatlon, €20,- voor een finishfoto betaalt en je eigen naam en tijd blijkt niet boven je hoofd te staan!!! Gelukkig kon ik het veranderen. Lang leve fotoshop.

louise

Van twee foto’s éen gemaakt:

louiseaftweedefoto_bewerkt-2

Een afscheidskadootje voor de coach na 9 jaar coachen.

De triatlonsport in éen oogopslag; de foto’s lopen in elkaar over.

saskia_bewerkt-1

Onderstaande foto bewerkt in het nieuwe NIK bewerkingsprogramma. Ik heb bewegingsonscherpte toegevoegd. Het leverde een leuk prijsje op: twee bioscoopkaartjes :-).

lisetrodeo_bewerkt-1

Ieder jaar stuur ik met Pasen een kaart naar familie en vrienden, dit is de kaart van ’16. Het leukste vond ik zelf de groene letters in de vorm van haasjes. Dit lettertype heb ik gedownload van een speciale lettertypen site. De rode letters heb ik ook daar gedownload, ze bestaan uit eitjes en haasjes.

echtdefinitiefvoorwebprint_bewerkt-1

De kerstkaart van 2016.

kerstkaart_bewerkt-4

De voorkant van Liset haar fotoboek van haar elfde jaar. Het formaat van de foto kwam niet overeen met het formaat van het boek. Waardoor eigenlijk of de oren of de snuit van het paard er niet op zouden komen. Dat vond ik toch een beetje zonde. Dus toen links een vervloeiende rand gemaakt en in mooie letters ‘Liset’ er op gezet.

voorkantboek_bewerkt-1

Een kaartje om iemand te feliciteren met de geboorte van zijn kind maak ik tegenwoordig zelf. Het leukst is het om aan de gang te gaan met het door hun gestuurde geboortekaartje. Zoals in deze kaart hieronder, ik heb de letters gevuld met foto’s van het geboortekaartje.

kitty_bewerkt-2

Een sepia felicitatie kaart, en de boom die op hun geboortekaartje stond, teruggehaald in kleur.

teun_bewerkt-1

Naamloos-1

Ook volwassenen vinden het héél leuk om een kaart met hun eigen naam te krijgen 🙂

Naamloos-1 Naamloos-2 Naamloos-3 hans_bewerkt-1

Toos_bewerkt-2

henkenlouise

41jaargetrouwdklaar

Een dagje fotograferen op Texel en daar deze panorama van De Slufter gemaakt.

Een avondje fotoshoppen waardoor het net lijkt of dit een artikel is dat in het jachtblad staat.

Een gezellige kaart naar onze Italiaanse vrienden gestuurd als aandenken aan een paar heerlijke dagen. Lekker aan het spelen geweest met letters.

flaviajuliabestellen

Lotte in de kerk op kerstavond. lotte_bewerkt-1‘t Was niet voor iedereen zo boeiend die kerstmis….hauwert_bewerkt-1Ik mocht de foto’s maken voor het 50 jarig huwelijksfeest van Arie en Ineke, een familiereportage en de foto’s van hun feest. Vooraf had ik hun trouwboek gehad met daarin foto’s van hun trouwdag. Deze heb ik gefotografeerd, en vervolgens op de dag van de reportage aan hen gevraagd of ze in dezelfde houding wilden gaan staan. De foto’s heb ik naast elkaar gelegd en éen foto van gemaakt, zodat ze ‘schouder-aan-schouder met zichzelf’ staan en ‘bij zichzelf op de stoep’. Nog twee van dit soort foto’s staan bij de foto’s van hun reportage.

boek33arieeninekeIk mocht de foto’s en het boek maken van het feest van Liesbeth die 80 werd. Onderstaande foto is de voorkant van het boek geworden. Liesbeth staat zelf stralend in de 80 en er om heen staan alle mensen die aanwezig waren bij haar feest. boek1_bewerkt-3Onderstaande foto is de achterzijde van het boek van Liesbeth. Hierop foto’s van nul tot tachtig die in elkaar doorlopen. vannultottachtig

Liset en Meike in een zogeheten ‘out-of-bound-foto’.

IMG_1900_bewerkt-2